Cykla i Europa

Cykla i Europa

Cykla i Finland
Helsingfors nämns ofta, tillsammans med Köpenhamn och Amsterdam till cyklistens paradis eftersom de har så goda cykelrutter i staden och det är väldigt populärt att cykla där. Det finns ca 750 km bra cykelleder i staden och du kan alltså ta dig fram på cykel nästan vart som helst.

På Helsingforsdagen den 12 juni öppnades ett nytt cykelstråk, Banan, i stadskärnan och ett cykelcentrum i Kampen. Nu går det lätt och snabbt att trampa från Västra hamnen till Tölöviken längs det nya stråket, som byggts in i det gamla schaktet för hamnbanan,se:
I maj öppnades Cykelcentralen (på finska Pöyräkeskus), http://www.facebook.com/helsinginpyorakeskus, på Narinkens torg i Kampen mitt i Helsingfors kommersiella centrum där det finns cykeluthyrning, cykelreparation och man kan få allmän information om cykling i Helsingfors. Mer information om centralen kan man få från koordinatorn Marko Reponen vid Cykelcentralen: marko.reponen@pyorakeskus.info. Företaget Greenbike, http://www.greenbike.fi/, står för cykeluthyrningen.
Andra cykeluthyrningsföretag är bl.a.

Helsingfors kommer att få förnyade stadscyklar sommaren 2013,
http://www.hsl.fi/SV/vadarhrt/Nyheter/2012/Sidor/Page_20120307013626.aspx. Enligt planerna inleds byggandet av cykelställ på sensommaren 2012 och det egentliga stadscykelsystemet tas i bruk våren 2013. Till en början planeras ett system med minst 34 cykelställ och 500 cyklar.Vidare finns en gratiskarta för cykling i Helsingfors, http://www.ulkoilukartta.fi/.Cykelrundturer arrangeras bl.a. av

Danmark

        

Tyskland
          

  • Bett+Bike finns på drygt 5000 hotell i bla Tyskland

.            Cykelturer i Kanada

  • Cykla i Tyskland och Europa. färdiga cykelpaket,
    med Radweg-Reisen och i bla

            

  • Ombord på färjan får du ett picknickknyte i rödrutig duk att ta med dig och njuta av under din cykeltur på Rügen. 1 person + cykel inkl picknickknyte för endast 299:- Boka utresa Trelleborg – Sassnitz 07.45 och hemresa samma dag på kvällen. Gäller under perioden 12/5-30/9 2012. Begränsat antal. Kan ej kombineras med andra rabatter. Läs mer och boka på www.scandlines.se
  • Cykla på ön Rügen.
  • Cykla över dagen på vackra Rügen Med färjan Trelleborg-Sassnitz når du ön Rügen, perfekt för en dagsutflykt på två hjul. Cykla längs vackra slingrande vägar och njut av den fina naturen. Stanna till vid någon av de vackra stränderna för välförtjänt picknick eller besök någon av de vackra kurorterna som ligger som ett pärlband längs kusten.

Övriga världen

Kanada och Sydafrika på www.everybike.com

cykeltips

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s